HemBesökareUtställareBikersTidigare UtställningarKontaktEnglish
Pressrelease 2023.06.03

Pressrelease från Twin Club MC

Custom Bike Show 2023
3500 motorcyklar, 8000 besökare och ett fint väder i Societetsparken i Norrtälje blir Custom Bike Show #49.

Att åka motorcykel till Norrtälje första lördagen i juni är en lång och väl etablerad tradition för alla motorcykelintresserade. För många är det årets första utflykt eller längre resa. Så också i år och dessutom i ett bra försommarväder kom över 3500motorcyklar till Norrtälje. Alla dessa tillsammans med övriga besökare blev tillsammans över 8000 personer som trivdes i Societetsparken.

Besökare och utställare kom från de nordiska länderna, Tyskland, Polen, Holland, Belgien, Schweiz mm. Knappt 200 motorcyklar deltog i årets tävling som innehöll klasserna HD-Chopper, Chopper, Custom, Racer, Klassiker, Modified standard, Bästa lack, Juryns Val och Publikens röst. Flest tävlande var det även i år i klasen HD-Chopper med strax under 70 motorcyklar.
Här gick alla priser till Finland, vann gjorde Jussi "Lunkka"Lundelin från Helsingfors, före Reijo Liias och Lars Lemberg. Reio vann också Juryns val, med Lars Lemberg som tvåa. Totalt gick 9 av 24 priser till finska utställare.

I customklassen delade tre mcbyggar-”kändisar” på de tre priserna, Kakku Karjalanen vann med en mc med en egenbyggd motor, tvåa var Petter Forsberg från Gävle med ett racinginspirerat bygge med lång wheeliebar. Claes Forsberg knep tredjeplatsen med ett mer traditionellt, men mycketr sobert custombygge.

Göran Larsson från Eskilstuna fick också två priser med sig hem, Vinnare i racerklassen och juryns tredjepris med en racingbyggd Excelsior från 1918!

En dag i parken bjuder på mer än bara mc-utställning, Juha Hintukainen från Bromma visade och startade upp sin dragracingmc som han tävlar med i Europa och USA, motorn är på ca 1500 hkr och han når en toppfart på ca 350 km/h på banan. På scenen underhöll The Bluetonics och Emotioinal Fire, för den hungrige och törstige fanns ett restaurangområde med stort urval.
Som vanligt fanns det också ett utbud av hantverk att se med plåtformning, pinstriping, airbrush och gravyr. För barnen fanns lekpark och hoppborg.

Mer info kan fås från
www.custombikeshow.se

Presskontakt: Uffe Karlsson
uffe@custombikeshow.se
070-910 49 94

   

 

 
Pressrelease 2020.04.26

Pressrelease från Twin Club Mc

Custom Bike Show ställer om!

På grund av den rådande samhällssituationen med Coronaviruset finns tyvärr inte möjligheten att arrangera ett vanligt Custom Bike Show i juni 2020. Istället kommer Twin Club Mc att arrangera ett ovanligt Custom Bike Show – en virtuell utställning.

Lördag den 6 juni borde det vara Custom Bike Show, i Societetsparken i Norrtälje med massor av häftiga motorcyklar och tusentals besökare. Men i år kommer utställningen och folkfesten att utebli efter restriktionerna från Folkhälsomyndigheten. Arrangören Twin Club mc vill dock ändå kunna erbjuda alla motorcykel-entusiaster en utställning, och kommer därför bjuda in till en virtuell utställning.

Custom Bike Show är ett evenemang som normalt sker den första lördagen i juni . Mc säsongen startar för många intresserade med ett besök i Societetsparken i centrala Norrtälje. 4000–5000 motorcyklar brukar komma och fyller alla närliggande gator, som för dagen är omgjorda till parkeringsplatser. I parken finns 10 000 besökare – motorcyklister och mc-intresserade i alla åldrar.

Årets utställning blir en helt virtuell händelse, men arrangerad så att den som vill följa det hela digitalt får en upplevelse som i mångt och mycket kan kännas igen från ett vanligt Custom Bike Show. För att nå fram till den visionen har klubben arbetat fram en webbplats med flera ovanliga lösningar.

Twin Club Mc har tillsammans med Anders Eriksson på Roslagens Webbyrå arbetat med att skapa en digital mötesplats både för utställare och intresserade besökare.

Digitala utställningar är inte ovanligt – men att göra en utställning med flera olika klasser och kombinerad detta med att skapa en spännande digital dag är nytt, säger Uffe Karlsson, medlem i Twin Club Mc, som deltagit utvecklingsarbetet.

För den som är intresserad och vill delta i utställningen så ska man skicka in en eller flera bilder på sin mc.
Bilderna placeras i olika forum som motsvarar de olika klasserna i en vanlig utställning. Årets utställning av innehåller klasserna:

HD-Chopper, Chopper, Custom, Racer, Klassiker och Modifierad Standard.

Tyvärr blir det ingen uttagning till VM, men nytt för i år är att alla som besöker det virtuella evenemanget kan rösta i alla klasser.
Förutom motorcykelutställning kommer det att finnas olika digitala aktiviteter att ta del av under dagen - ett musikprogram, med eventuell livesändning samt olika inslag och händelser som under en vanlig dag i Societetsparken!
Custom Bike Show arrangeras av Twin Club Mc som är en av de äldsta mc klubbarna i Sverige. Sättet att arrangera utställningen på i år är däremot alldeles nytt!

Mer info och kontakt:
www.custombikeshow.se
www.twinclubmc.se

info@custombikeshow.se

presskontakt: Uffe Karlsson, 070-910 49 94

 
Pressrelease 2019.06.01

Custom Bike #45 – Årets mc-höjdpunkt

På årets Custom Bike Show blev en uppvisning i kreativitet och innovation. Anders Theo från Huddinge vann eCustom och Peter Forsberg från Gävle visade upp en tryckluftsdriven mc. Anders Nordin kom tillbaka med sin vinnar-mc från 1974.

Trots ett något osäkert väder fylldes Norrtälje med motorcyklar, hojåkare och andra intresserade besökare. Dryga 7000 besökare hittade till Societetsparken och 200 motorcyklar fanns att se på utställningen.

Årets VM-finalister valdes ut av en namnkunnig jury med bland annat Michael Lichter, mc-fotograf från USA, Ola Stenegärd, chefsdesigner på Indian Motorcycles och mc-profilen Marlon Larsson från Twin Club Mc. Första VM-platsen gick till Charlie Swordson, en duktig bilbyggare från Falun som skapat en HD-Chopper i smal och sparsmakad men elegant design. Tvåa blev Mikka Takala från Finland och tredje VM biljetten fick Daniel Andersson från Borlänge.

Peter Forsberg från Gävle som ställe upp i och vann Customklassen med en tryckluftsdriven! motorcykel kom inte med bland de tre som fick VM-biljett, men fick ett ”Wild-Card” av VM organisatören Neil Blaber. Peters skapelse som tog 3 åt att skapa är kanske mer ett konstverk än en motorcykel då tekniken endast medger en tur på 3 minuter – men det är ett fantastiskt exempel på kreativitet och design!

Anders Theo blev den allra första vinnaren i den för året nya klassen, eCustom – för motorcyklar som drivs med elmotor. Anders har byggt och klurat på sitt bygge under flera år och fick sin motorcykel besiktigad och färdig tidigare i vår.

Annars var lite av Norges dag, prestigeklassen HD-Chopper vanns av Knut Skogsrud från Oslo med sin mc Blue Hawaii - Knut är numera en van vinnare då han för en vecka sedan vann på Helsinki Bike Show. Även tvåan var en norrman, Fredrik van der Lippe från Rahms Mc i Trondheim.
I klassen för Modified Standard vann Stigbjörn Wilsen från Rulpers Hog med en smakfull Harley Davidson. Dagens fjärde glada norrman blev Stein Kristoffersen som kom trea i Chopperklassen med ett Triumphbaserat bygge.

En av dagens höjdpunkter var också Anders Nordins nyrestaurerade HD-Chopper, Regnbågen. Anders byggde ursprungligen sin mc till Custom Bike Show 1974 där han vann! Några år senare såldes mcn, men för några år sedan hittade den tillbaka till Anders – då i ett bedrövligt skick. Anders har sedan restaurerat och moderniserat och lackat den till ursprungsutseende med gamla bilder som förlaga. Något pris blev det inte för Anders i år, men mycket uppmärksamhet och beröm för sin kulturgärning.

Att Custom Bike Show får mer internationell prägel syns både i start- och resultatlistan, 30% av alla utställare och hälften av alla vinnare är utländska besökare. Till de mer långväga vinnarna hörde den Schweiziska Hojbyggar-firman CCCP Motorcycles som tog andra platsen i Custom med ett boardtrackinspirerat HD bygge samt tredje platsen i Racer med ett Sportster-bygge.

En annan duktig byggare är Ismo Keski-Korni som vann Chopper klassen för andra året i rad – med en ny motorcykel varje år. I var bygget baserat på en Kawasaki med en extraordinär framgaffel.
För de lokala framgångarna stod Micke Sandberg från Twin Club Mc med en alldeles nybyggd HD-Chopper. Han gillades mest av besökarna och vann Publiken Pris.

   

High resolution pictures - Högerklicka på bilden och välj "Spara mål som".

Mer info kan fås från

www.custombikeshow.se

Presskontakt: Uffe Karlsson
uffe@custombikeshow.se
070-910 49 94

Pressrelease 2018.06.02

Custom Bike Show
Att åka motorcykel till Norrtälje första lördagen i juni är en lång och väl etablerad tradition för alla motorcykel intresserade. För många är det årets första utflykt eller längre resa. Så också i år och dessutom i ett fantastiskt väder kom över 5500 motorcyklar till Norrtälje. Alla dessa tillsammans med övriga besökare blev tillsammans över 10 000 personer som trivdes i Societetsparken.

Det var motorcyklister från alla länder i Europa, längst resa hade antagligen Giordano Sforazzini som kom från Rom för att visa upp ett bygge som kanske inte var en motorcykel i ordets bemärkelse men väl ett spektakulärt fordon.

240 motorcyklar deltog i årets tävling som innehöll klasserna HD-Chopper, Chopper, Custom, Racer, Klassiker, Modified standard, Bästa lack och Publikens röst. Flest tävlande var det även i år i klassen HD-Chopper med strax under 70 motorcyklar. Här vann Claes Wärefors från Strängnäs, som är en respekterad hojbyggare som även tidigare år vunnit priser på Custom Bike Show. Claes vann också ett av juryns priser och fick en biljett till VM i höst. Andra och tredje pris gick till Finland genom Janne Antttila från Pythänskoski och Rezi från Oulu.

Näst största klass i år var Custom med dryga 50 deltagare, här vann Anders Lundgren & Lasse Sundberg med den numera välkända Indian Super Scout, en motorcykel som vunnit priser i del flesta utställningar där den funnits med, så nu kan herrarna även lägga till en vinst på Custom Bike Show på meritlistan. Indianen blev också en av juryns favoriter och kvalificerade sig till VM i hojbygge i Köln i början på oktober.

Gerhard Remmert från BikeFarm i Melle, Tyskland kom till Norrtälje med två motorcyklar, 2 olika Harleys och ställe ut i dem i två olika klasser, Custom och Racer, med gott resultat, han fick med sig tredje priser hem i bägge klasserna!

Racerklassen vanns av en annan kändis bland hojbyggare, Pål Steenersen, från Rulperts Hog i Norge, han har vunnit på Custom Bike Show tidigare, 2016 kom han två i Modified Harley.
Även i klassikerklassen var det en kändis som vann. Petri Ruusunen. Petri är en väl renommerad finsk konstnär och silversmed med flera tidigare hojbyggen. I år kom han tillbaka med en uppdaterad version av sin Velacimoteur (kan möjligen översättas till ”detta är en motorcykel”). Vad det egentligen var för motor i fordonet är okänt, men det 1910-tals antika utseendet mixat med lite steampunk gick hem hos både publik och jury. Petri fick juryns första pris och den tredje biljetten till VM i hojbygge.

I årets nya klass Modified Standard vann Marko Antila från Seinäjoki i Finland med en Harley Davidson Panhead från 1956. Glada tvåor var Strul MMC från Enköping som kom till Norrtälje med sitt klubb-bygge, en trivsamt ombyggd Maicomobil från 50-talet. Ännu gladare blev de, när de fick dagens sista pris – Publikens pris, dagen kanske mest prestigefyllda utmärkelse! Priset för bästa lack gick till Ari Koski-Karja med en Panhead-55 med en 70-tals inspirerad lack med massor av flake.

Något pris blev det inte för Giordano Sforazzini från Rom, men i år, på tredje försöket kunde han få färdigt sitt bygge till Custom Bike Show. Det vidunderliga bygget, döpt till Biga Valerio, är en motorcykelmotoriserad version av en antik romersk stridsvagn. Väl på plats i Societetsparken blev han dagens publikmagnet!

 

High resolution pictures - Högerklicka på bilden och välj "Spara mål som".

Mer info kan fås från

www.custombikeshow.se

Presskontakt: Uffe Karlsson
uffe@custombikeshow.se
070-910 49 94

Pressrelease 2017.06.03

Custom Bike Shownummer 43! 5000 motorcyklar i Norrtälje !

Den 3 juni 2017, den första lördagen i juni, och för 43:e gången sedan starten 1971, var det dags för Custom Bike Show™. Utställningen som har blivit en av världens mest meriterade motorcykelutställningar för ombyggda motorcyklar och lockade i år 230 utställare i åtta olika klasser. Toppväder och 9000 åskådare gjorde tillsammans en stor folkfest i Norrtälje.

Någon har lite elakt sagt att ”det är bara gamla gubbar som åker chopper”, och kanske finns det en aning sanning i det uttrycket för det var en hel del välmeriterade hojbyggare som ställde upp i årets utställning och några hade säkert passerat de 50. Likväl var klassen för HD-chopper den klass som drog flest deltagare med 60 tävlande. Men åldersspridningen var stor och deltagarna var inte bara från Sverige utan det var startande från Norge, Finland, Danmark, Baltikum och Tyskland. Vann gjorde Sami Järvelä från Scrap Mc, Rauma i Finland.

Till de unga entusiasterna hör Björn Henning Larsson från Oslo. På fredag eftermiddag kl 13 skruvade han fast sista skruven på sin nybyggda HD-chopper. Strax därefter startade han resan mot Norrtälje och kom fram på natten till lördagen. På lördag morgon återstod lite små justeringar innan han kunde köra in på utställningen, det blev inget pris i år – vi hoppas att han gör ett nytt försök nästa år.

Caferacer är innetrenden bland många mcbyggare och ska man vara riktigt inne ska man åka BMW. Och visst var det så att det fanns många BMW-byggen ibland de 30-talet utställare i klassen. Men det var faktiskt ingen av dessa som till slut hamnade på pallen, vann gjorde i stället Jakko Mäkelä från Nousiainen, Finland med en NSU, en udda motor i dag men vanlig för 50 år sedan.  (NSU upphörde som motorcykelmärke 1964) Andra och tredje plats gick till Sverige genom Dan Andersson  från Borlänge med en Trition (en korsning mellan Triump och Norton) och Johan Syrén från Sundbyberg med en renrasig Triumph, en Triumph Truxton.

Man kan uppfinna ett alldeles eget motorcykelmärke och återvända 100 år tillbaka i tiden, bygga en motorcykel och vinna på Custom Bike Show. Det var precis vad Petri Ruusunen från Åbo i Finland gjorde, han kom på sin Velacimoteur (kan möjligen översättas till ”detta är en motorcykel”). Vad det egentligen var för motor i fordonet är okänt, men det 1910-tals antika utseendet var omisskännligt stilrent. Må hända tyckte någon av de andra originalrenoverarna att det var orättvist att en motorcykel som aldrig har funnits kunde vinna, men samtidigt är ett gott bevis på att kreativiteten är hög!

David Burman från Arjeplog var annars den som drog mest blickar till sig med att köra snöskoter på kanalen som mynnar ut i Norrtälje hamn. Snöskoter körs ju normalt mest på snö, en mer fast form av vatten, men på årets Custom Bike Show gjorde David två försök att upprepa sitt världsunika snöskotertrick. Det går ut på att köra med full fart på vatten, upp på en ramp och göra ett hopp med en perfekt backflip och sedan köra vidare mot land. Det lyckades inte vid någon av dagens två försök, utan vid båda tillfällena slutade det under vatten. Publiken gillade hans våghalsiga försök och han fick storpublik och gott om applåder.

Bättre gick det för de övriga våghalsarna som uppträdde. Jimmy Olsson med sina trialtrick som slutade med en scenuppvisning där han hoppade med motorcykel över bandets trummis till publikens stora förtjusning. Johan och Camilla Tildemyr utförde ett nästan 100-årigt varitetrick genom att köra en 60 år gammal motorcykel kors och tvärs inuti en stålbur från början av 1920-talet.

   

High resolution pictures - Högerklicka på bilden och välj "Spara mål som".

Adress: Twin Club Mc, Box 212, 761 23 Norrtälje, 0176-157 90 eller info@twinclubmc.se

KONTAKT: Medieansvarig – Uffe Karlsson, uffe@custombikeshow.se +46 70 910 4994

Pressrelease 2017.05.29
 
Pressrelease 2016.06.05

Custom Bike Show 2016 – Sommarens stadsfest i Norrtälje!

Sol, blå himmel, mc-muller och årets häftigaste folkfest! Fullt med folk i hela Norrtälje och gatorna kantade med motorcyklar. Kilometerlånga rader med motorcyklar på väg in till Sveriges största mc-fest, Societetsparken full med glada människor och inte en ledig caféstol i hela stan. Så såg det ut i Norrtälje under lördagen!

11 000 besökare, 5000 motorcyklar, 272 utställare, 29 vinnare från 8 länder i en park! Det är summan av Custom Bike Show nummer 42! Som alltid sedan sedan 1971 är första lördagen i juni den dag då motorcykelbyggare från hela Europa samlas i Norrtälje för att göra upp om titlarna!

I år fanns 10 titlar att hämta, som tidigare år var klasserna Klassiker, Trike, Custom, Modified Harley, Chopper, Cafe Racer, HD Chopper och ny för i år – Bagger (slarvigt översatt: sophämtare). Precis som tidigare var Custom Bike Show också kvaltävling till VM – där Twin Club Mc delar ut prispengar för att göra det möjligt för kvalvinnarna att kunna ta sig till VM i motorcykelbygge i Köln, Tyskland i oktober.

Först med vinna i den nya klassen Bagger blev Anders Gunne från Norrtälje med ett bygge baserat på en ny Harley Davidson Dresser, lång, låg och med en fantastisk lack i röda, lila och blåa nyanser. Hela motorcykeln är full med smarta nödvändiga och roliga onödiga lösningar! Dessutom så blev Anders och hans nybygge också publikens favorit och tog hem presigepriset Peoples Choice! Även priset för bästa lack gick till en bagger – från Helsingfors kom Klaus Riste med motivlackade porträtt av klassiska pop- och rockstjärnor. Det är andra året i rad som Klaus Riste vinner klassen.

I den ständiga landskampen mellan Finland och Sverige blev det Sveriges år, med totalt 8 titlar till Sverige och 3 titlar till Finland. Förutom bästa lack gick segern i Modified Harley Davidson till Juho Roohu från Helsingfors och vinsten i HD-Chopper till Rezi från Oulu i Finland.

Dagens andra flervinnare var Johnny Martinsson, tidigare Norrtälje, men nu mer från Farsta som med sin mc Jolly Jumper vann Custom klassen före John Mathisen från Hägersten. Johnny Martinsson blev också juryns favorit och fick en av tre kvalplatser till Världsmästerskapen i motorcykelbygge i Köln, i oktober. De övriga kvalplatserna till VM gick till John Mathisen från Hägersten och Juho Roohu från Helsingfors.

Förutom att Norrtälje Custom Bike Show är Sveriges mest prestigefyllda och största motorcykelutställning, är det årets första stora mc event i Norden med två kvällar och en dag av aktiviteter och event för mc intresserade.

Under utställningsdagen var det fullt med aktiviteter i och kring parken. Strax utanför underhöll Norrtälje Stunters med hopp och häftiga trix på motorcykel. På scen var det två spelningar, Favorite Hippies med Country-rock och hårdrock med Corroded. Häftigaste aktiviteten under dagen var Fredrik ”Frog” Berggren och Marcus Dubois, sveriges bästa fmx artister med en uppvisning i freestyle motocross. De hoppade högt över trädhöjd i Societetsparken samtidigt som man gjorde akrobatik på motorcyklarna inför en hänförd publik.

High resolution pictures - Högerklicka på bilden och välj "Spara mål som".

Adress: Twin Club Mc, Box 212, 761 23 Norrtälje, 0176-157 90 eller info@twinclubmc.se

KONTAKT: Medieansvarig – Uffe Karlsson, uffe@custombikeshow.se +46 70 910 4994
.

Pressrelease 2015.06.07

Custom Bike Show #41! Två dagar innan årets show kom sommaren med sol & värme och årets första tur för många hojåkare gick till Norrtälje! Mer än 9000 hittade till stan och de flesta besökarna kom på motorcykel.

I år ingick större delar av Norrtäljes centrum i festivalområdet och flera gator och torg blev parkering och plats för event och mässa. Mer än 200 utställare i åtta klasser med spännande och roliga hojbyggen och massor av aktiviteter för våra besökare. Musik på scen med Guveror Any och The Beat from Palokaville tillsammans med uppvisningskörning i trial och stunt. I hamnbassängen var det uppvisning med Flyboard och lite då och då var det start av snöskoter med jetmotor.

Vi den allra första showen var det 40 besökare som hittade till Norrtälje, i år var det 200 gånger fler! Från början var det tre klasser, standard, modifierad standard och chopper i år var det åtta klasser och den enda klassen som finns kvar från början är chopperklassen.
Nytt för i år är klassen för Café Racer, och första vinnaren blev en holländare! Floris Velthis från Bremel i Holland vann med sin Flowster Ironhead. Floris blev också juryns favorit och vann en biljett till VM finalen i hojbygge i Köln hösten 2016.

Till den första showen kom besökarna från våra närmaste städer, i dag kommer besökarna från hela Europa. Årets tävling hade ovanligt många långväga deltagare, vi har haft besök från Holland, Polen och Italien. Vi hade och många besök från våra vänner i Finland, Norge, Danmark och Baltikum.
Precis som de senaste åren visade våra grannar från Finland att man är ett ledande hojbyggarland med 3 förstapristagare och två tvåor. Jari Niinimäki/lunkka van Chopper, Markus Raunio segrade i Classic Custom och Jaakho Mäkelä vann i Custom. Dessutom fick Klaus Riste frå Helsingfors pris för bästa lack.
Klassen för de allra äldsta motorcyklarna, Klassiker vanns av Pierre Dal Ri som kommit ända från nordöstra Italien. Även vinnaren i HD-Chopper var en långväga gäst, Bogdan Malajovics från Wieliczka i södra Polen.
Hemmasegrar blev det i Trike med Johnny Martinsson från Farsta och klassen där publiken röstar fram sin favorit blev Tommy Fiala från Täby.
För 10:e året i rad var Custom Bike Show också uttagningstävling till VM i hojbygge och i år var kvaltävlingen inför VM finalen i Köln hösten 2016. Sammanlagt har Twin Club under åren skickat 9 hojar till VM och 18 hojar till EM. 2007 vann också Stellan Egeland VM efter att ha kvalat in via Custom Bike Show.

Årets uttagning vanns alltså av Floris Velthis från Holland med Pål Steensersen från Norge på andra plats och Cafe Racer Manufacture från Polen på tredje plats.

 

High resolution pictures - Högerklicka på bilden och välj "Spara mål som".

Adress: Twin Club Mc, Box 212, 761 23 Norrtälje, 0176-157 90 eller info@twinclubmc.se

KONTAKT: Medieansvarig – Uffe Karlsson, uffe@custombikeshow.se +46 70 910 4994

Pressrelease 2014.06.08

Pressrelease från Custom Bike Show 2014, 7 juni

Folkfest! Mer än 12 000 besökare hittade till 40-årsjubilerande Custom Bike Show i Societetsparken i Norrtälje! Överallt fullt av motorcyklar och besökande! Åtskilliga var de som kantade gatorna i Norrtälje vara för att se mer än 6000 motorcyklar rulla förbi.

40 års kalaset började redan på fredagskvällen med mat och Rock’n Roll på Twin Clubs camping på Färsnafältet. Jubileet fortsatte sedan på lördagen med Custom Bike Show. Årets utställning blev en folkfest med massor av motorcyklar, folk och happenings. Det var också 10e året i rad som Custom Bike Show var uttagningstävling till VM i hojbygge. Vädret var också med och firade och bjöd på en dag i strålande solsken

Som en del i firandet hade Twin Club byggt upp ett galleri i ett av industrihusen i hamnen där det fanns mer än 300 bilder från alla års shower. Tomas Wennbom från Rimbo ställde ut fotokonst med anknytning till

Intill fanns ett 30-tal av vinnarna från tidigare år i ett Hall of Fame. Några riktigt gamla byggen hade hittat fram ut gömmorna som den trike som Leif Persson från Slite på Gotland byggde redan 1969 och som sedan stod på prispallen 6 år i rad med början 1975!  Ett annat gammalt klassiskt bygge var Anders Nordins Regnbågen som var utställd 1974! Den finns kvar i oförändrat skick och är fortfarande en mc värd att beundra.  Anders ställde upp i showen i år också och vann priset som Publikens Favorit med en ombyggt Harley Davidson! Tvåfaldig vinnare om än med 40 år emellan! En annan berömdhet i Hall of Fame var Stellans Egelands Hulster som vann juryns gunst 2007 och sedan vann VM samma år.

Att Custom Bike Show är allt mer en internationell tävling är det ingen tvekan om. Av de 240 tävlande kom 70 från Europa eller längre bort, Förutom ett stort antal från Finland fanns utställare från Norge, Lettland, Polen, Holland, Tyskland, Frankrike, Australien och Japan! 

Kastsu från Suicide Custom i Japan skickade sin Harley med flygfrakt, inte helt färdigbyggd. Han kom till Norrtälje på torsdagen och ägnade två intensiva dygn till att göra färdigt och sedan ställa ut den i klassen för HD Chopper. Han fick inget pris men har en omtumlande upplevelse att ta med sig hem. Samma fick gälla för Kev Browne och Bruce Fenguson från sydöstra Australien som hade tagit med sig sina hojar hemifrån bara för att få vara med på Custom Bike Show.

Årets utställning kännetecknades av innovativitet och detaljer. Många av byggena hade en fantastisk detaljfinnish, Petri Ruusunen från Åbo tillhörde den skara som lagt ned ett arbete i både trä och metall för att förädla en gammal HD till ett konstverk med många sinnrika detaljer i mässing.

Veikko Sikiö från Juupajoki vann Chopperklassen med en teknisk och detaljrik som mc som var helt ensatående! Han hade byggt allting själv, inklusive motorn som var egenhändigt byggd och konstruerad! Den föll också juryn i väl i smaken och blev deras första val och blev därmed den 10:e vinnaren från Custom Bike Show som blev direktkvalificerad till VM i hojbygge i Köln, Tyskland nästa år.

I den ”landskamp” mellan Finland och Sverige hade båda länderna 12 vinnare på prispallen även om Finland blev bäst med 5 förstapriser. Att Finland är en hojbyggarnation att räkna med syntes både i deltagarlistan och i prislistan. Klasserna för Chopper, Modified Harley, Classic Custom och Custom dominerade nästan helt av finländska byggen.

High resolution pictures - Högerklicka på bilden och välj "Spara mål som".

Adress: Twin Club Mc, Box 212, 761 23 Norrtälje, 0176-157 90 eller info@twinclubmc.se

KONTAKT: Pressansvarig – Uffe Karlsson, uffe@custombikeshow.se +46 70 910 4994

 

Pressrelease 2013.06.03

Pressrelease från Custom Bike Show 2013, 1 juni

Att motorcykelbygge är en konst blev tydligt under årets Custom Bike Show. Årets vinnare Carlos Stenson från Västerlanda kom till årets show med ett bygge som var konst! En fantastisk skapelse som skulle ha kunna varit hämtad från 1920. Det räckte till andra plats i Custom-klassen och en av juryns biljetter till VM i Essen nästa vår. Carlos fick också priset som publikens stora favorit.

Konst och happenings var ett genomgående tema i årets show där kultur och kreativt motorcykelbygge gick hand i hand. I parken målades den största tavla som någonsin gjorts i Norrtälje – på 53 kvadratmeter duk målade grafittikonstnärerna Jags, Shake och Slewe motiv från showen.
I hamnen blåstes konstglas och i parken målade Jussi Säterli motiv med airbrusch teknik.  Sören Johansson från Uppsala formade plåt efter konstens alla regler och på stuntarenan gjorde Norrtälje Stunters hisnande konster på motorcykel.  I motordromen från Sala körde man på väggarna och Lazy Joe & Co visade att man kan använda en gammal mc ihop med balanskonst i full fart.

 Nära 8000 besökare hade en trevlig dag i Norrtälje tillsammans med 220 utställda mc-byggen i 7 olika klasser, en utomhusmässa med 40 företag och hojintresserade från de flesta delar av Europa. Custom Bike Show är ett event som lockar mc-byggare och mc intresserade från när och fjärran och för många är det premiärvisning av sista säsongens skapande. Många kommer också för att se trender och tendenser i mc-byggande och ta del av nya produkter som premiärvisas. Precis som tidigare år var också Custom Bike Show uttagningstävling till Världsmästerskapen i mc-bygge.

Dagens stora vinnare var Alpo Varis från Aliens Mc i Finland som vann klassen med tuffast konkurrens, HD Chopper. Alpo vann också priset bästa lack och utsedd av juryn som årets bästa mc med en biljett till VM som pris.

Dagen överraskning och mest leenden skapade Jupo Tannins bygge som vid första anblicken såg ut som en vanlig mc med sidovagn – men utan motor! Likväl kom han körande in på utställningen med ett brett leende. Under en fantastisk design hade han gömt motor och växellåda i sidovagnen som hade linjer misstänkt lika en gammal WV bubbla.  Innovationen gav Jupo första pris i Custom-klassen.

-Mest udda var kanske ett bygge från S:t Petersburg, en Honda som byggts samman med hjälp allt möjligt och allt omöjligt, bland annat ett oräkneligt antal registeringsskyltar.  Konst?, kanske inte men den stack ut tillräckligt för att få ett andra pris i Chopper och Ryssland fick sin första pristagare i Custom Bike Show.


High resolution pictures - Högerklicka på bilden och välj "Spara mål som".

Adress: Twin Club Mc, Box 212, 761 23 Norrtälje, 0176-157 90 eller info@twinclubmc.se

KONTAKT: Pressansvarig – Uffe Karlsson, uffe@custombikeshow.se +46 70 910 4994


Pressrelease 2012.06.03

Pressrelease från Custom Bike Show 2012, 2 juni

Hög klass på utställningen men få besökare blev facit på årets Custom Bike Show i Norrtälje. Regn, regn och regn blir kanske det som många kommer att minnas efter dagen. Kommentaren för dagen bland besökarna var ändå:

-Vi kommer tillbaka nästa år!

2000 tappra besökare och dryga hundratalet tävlande från Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Frankrike, Schweiz, Italien, Ryssland, Estland, Lettland och såklart Sverige fanns representerade  på Custom Bike Show i Norrtälje under lördagen.  Trots vädret var det hög klass på bidragen och vinnare utsågs i klasserna HD-chopper, Chopper, Custom, Classic Custom, Klassiker, Trike och Modified Harley.

Utställande hojar höll hög klass och ingen av vinnarna behövde skämmas för det reducerade startfältet. Claes Wärefors från Strängnäs blev dagens stora vinnare, först som vinnare i Customklassen och sedan värdig vinnare av juryns val. Det betyder att Claes får representera Skandinavien i VM i motorcykelbygge i Sturgis, USA i augusti i år.  Biljetterna till EM finalen tog Samuli Kaiuola, Finland och Peo Josefsson från Motala.
Klassen Modified Harly och Bästa lack vanns av Micke Wiråker från Kalmar med sitt baggerbygge – Lord of the rings.

Trots blötan var publiken aktiv och en stor del av de närvarande passade på att SMS rösta på John Mathisen från Hägersten som vann Publikens Röst med sin Choppster. En nöjd vinnare som kunde lämna Norrtälje med splitterny motor till sitt nästa bygge.  
Den stora folkfesten uteblev, ihållande regn och 8 grader gjorde att besökarantalet reducerades till en bråkdel av vad som är tradition. De som trotsade vädret fick dock en show med hög klass och en bra scenunderhållning, eller som en av besökarna uttryckte det:

-Ett jävla väder men riktigt bra underhållning.

Evenemanget med en mix av utställning, mässa och folkfest är normalt ett av de större i sitt slag i Europa, och arrangeras av föreningen Twin Club Mc i Norrtälje. I år var det 38:e gången  som föreningen arrangerade Custom Bike Show som numera är och en etablerad arena för motorcykelbygge i Skandinavien och Europa och som dessutom har ett gott renommé i USA, mc-byggets hemland.

Motorcykelbygge har en nästan 50 årig tradition i Sverige, och är därmed en pionjär, tätt efter USA där kulturen tog fart på 50-talet. Att bygga om eller att bygga en alldeles egen mc har inte varit helt självklart men intresset har funnits. Sverige har varit stilbildande i kulturen och det finns en ”Swedish style” i världen. Custom Bike Show är ett av de evenemang som på ett bra sätt förvaltar kulturen och bidrar till att den lever och gör intryck på resten av mc-världen i världen!

Resultat  

Adress: Twin Club Mc, Box 212, 761 23 Norrtälje, 0176-157 90 eller info@twinclubmc.se

KONTAKT: Pressansvarig – Uffe Karlsson, uffe@custombikeshow.se +46 70 910 4994

Pressrelease 2012.05.13

Custom Bike Show 2 juni!

Muller, motorcyklar och rock’n roll! Custom Bike Show är årets stora händelse för många mc åkare.
Första lördagen i juni är det Custom Bike Show i Norrtälje – så har det varit i 37 år – och så är det i år också! Mer än 300 svenska och europeiska hojbyggare samlas för att gör upp om titlarna, inför för en publik på mer än 6000 motorcyklar och 12 000 besökare.

Custom Bike Show är en stor och etablerad folkfest för motorcykel-intresserade från hela Skandinavien och i år räknar man med många långväga besökare från hela Europa. I år tävlar man i 9 klasser: HD-Chopper, Chopper, Trike, Classic Custom, Custom, Modified Harley-Davidson, Klassiker, Bästa Lack och Publikens Val, dessutom är Custom Bike Show också deltävling i VM för motorcykelbygge.
Det gemensamma kravet i alla klasser är att fordonet ska kunna köras i normal trafik till och från utställningen. Annars finns inga begränsningar och pristagarna utser dels genom att utställarna själva röstar fram vinnarna samt en jury bestående av yrkesmän i branschen. Publiken får också vara med och rösta fram sin favorit och för att göra det enkelt röstar man direkt på plats med ett SMS.

Chesca Miles, artist, fotomodell och Englands främsta kvinnliga motorcycle stunt rider kommer till Custom Bike Show för att visa sitt program med mycket avancerad körning på motorcykel.

I årets musikutbud finns finska Erja Lyytinen som är en av Europas mest spännande bluesartister.  
Erja är känd för sina sångtexter och sin sång men kanske framförallt för hennes slidegitarr spel. På scenen finns också The Beat from Palookaville, som spelar ska, blues, R&B, rock, det finns inte en genre som det svänger om som inte detta galna band ger sig på!
Vill man höra rock spelar cover rockbandet Janne & the Hellmoppers.

Även i år ingår Custom Bike Show som affiliate i AMD World Championship of Custom Bike Building vilket innebär att vinnaren av juryns pris sponsras av Twin Club MC med 5000€ för att ställa upp med hojen i VM-finalen som går av stapeln i Sturgis (USA) i augusti i år.  2:an och 3:an sponsras med 1500€ var för att ställa upp i EM-finalen i Essen (Tyskland). Till alla övriga klasser finns ett prisbord med varor vars värde klart överstiger 400 000.- SEK.

Custom Bike Show har alltid arrangerats av Twin Club Mc i Norrtälje som är en av Sveriges och Skandinaviens äldsta chopperklubbar. Det är en väl etablerad utställning som är mycket välkänd bland motorcykelbyggare i främst Skandinavien men även ute i Europa och i USA är Custom Bike Show i Norrtälje ett välkänt begrepp.

Mer information om Custom Bike Show och Twin Club Mc får man enklast via www.custombikeshow.se eller www.twinclubmc.se

Länkar:
Erja Lyttinen: http://www.youtube.com/watch?v=2SiGvDm503E&feature=related
The Beat from Palookaville: http://www.myspace.com/palookavillemusic/music/songs/palooka-chicks-77605652
Janne & The Hellmoppers:  http://www.youtube.com/watch?v=6JwoqbpD2EE
Chesca Miles : http://www.chescamiles.com

 


Adress: Twin Club Mc, Box 212, 761 23 Norrtälje, 0176-157 90 eller info@twinclubmc.se
KONTAKT: 
Pressansvarig – Uffe, uffe@custombikeshow.se   070-910 49 94

Pressrelease 2011.06.05

Succe för Custom Bike Show!

Extra allt! Med mersmak! Med besöksrekord och Skandinaviens bästa MC-byggare på plats blev årets Custom Bike Show allt man kan önska sig. I bästa sommarvärme invaderades Norrtälje av 8000 motorcyklar och över 15 000 besökare som kom för att ta del av årets Show.

Den första lördagen varje år är det Custom Bike Show i Norrtälje, ett centrum för svenska och skandinaviska motorcykelbyggare. Här premiärvisas alla nya byggen och landets namnkunniga aktörer finns på plats. Nytt för i år var det stora var antalet europeiska utställare och besökare, mer än någonsin.

  • Vi har besökare från grannländerna, Ryssland, de baltiska staterna, Tyskland, Holland, österrike och Italien, säger Twin Clubs ordförande Micke Sandberg
  • Vi har också fått utställare från dessa länder och det visar att intresset för vårt evenemang är stort även utanför Sverige, fortsätter Micke

Nästan 300 motorcyklar ställde upp i utställningen, ett startfält med mycket hög standard. De flesta byggen hade en väl genomarbetad form och design där de tekniska lösningarna hade hög klass. Detta tillsammans med en fantastisk lack skapade förutsättningar för en vinnarhoj.

En som uppfyllde allt detta var årets rookie, finländaren Lasse Tirkkonen från Kuusankoski utanför Helsingfors. En i hojbyggarkretsar helt okänd Lasse kom till Norrtälje med en klassisk HD-chopper. Motorcykeln blev dagens stora vinnare och hela publikens favorit.

Först blev han vinnare i den stenhårda konkurrensen i HD-chopper. Den klassen var även i år den största och den där utmaningen är störst. Lasse hämtade också hem priset i bästa lack och avslutade året prisutdelning genom att vinna dagens trofé, Publikens Röst.

Årets utställning dominerades av deltagare från Europa och visar att utställningen är välkänd då den lockar tävlande ända från Österrike. Hälften av vinnarna i år var utländska gäster, 3 förstapriser till Finland – förutom Lasse Tirkkonen gick första priset i Classic Custom till Lävi Avikainen vinnare i Custom blev Samuel Heikkinen, båda från Helsingfors.

Två första priser gick också till Norge. Första priset i chopper-klassen gick till Brage Fossum från Trondheim och dagens andra norska vinnare var Pål Stenersen från Oslo som vann Trikeklassen med sin Harley.

De svenska vinnarna fanns i klassen Modified Harley Davidson där samtliga pristagare kom från Sverige. Vann här gjorde Sarah Lindberg från Aspes MC i Västerhaninge. Klassen för gammelhojarna vanns av Björn Synnergren från Stenungsund med en Indian från 1948.

Evenemanget med en mix av utställning och folkfest är ett av de större i sitt slag i Europa, och arrangeras av föreningen Twin Club Mc i Norrtälje. Årets publik med nästan 15 000 besökare är nytt rekord och sätter Norrtälje på kartan över årets viktigaste motorcykelhändelser.

  • Det har varit en fantastisk dag, vi har haft cirka 8000 motorcyklar genom entréerna och ungefär 15 000 besökare till showen, säger pressansvarige Uffe Karlsson.
  • Evenemanget har rullat på och publiken har kunnat se många av de just nu bästa mc-byggena och samtidigt kunnat ta del av musikuppträdande och allt annat som händer på området, fortsätter Uffe

      
Även i år är Custom Bike Show är den Skandinaviska deltävlingen i VM i motorcykelbygge. Två vinnare väljs ut av internationell jury som med stöd från arrangörsföreningen Twin Club får möjlighet att delta i VM finalen i Sturgis i augusti i år.

  • Sverige och Skandinavien har under de senaste 5-6 åren varit framgångsrika i VM och vi tycker det är kul att visa världen att svensk motorcykelbygge håller världsklass. Särskilt skoj är det av vi faktiskt har skickat VM-vinnare vid ett par tillfällen, säger Micke Sandberg 

Årets VM-finalister blev Lasse Sundberg  och Stellan Egeland. Lasses hoj är en graciös Chopper med ett tydligt retro-stuk byggd med en ”antik” Husqvarna motor och lång framgaffel. Stellan Egelands bygge är en unik egen konstruktion med navstyrning.

Motorcykelbygge har en nästan 50 årig tradition i Sverige, och är därmed en pionjär, tätt efter USA där kulturen tog fart på 50-talet. Att bygga om eller att bygga en alldeles egen mc har inte varit helt självklart men intresset har funnits. Sverige har varit stilbildande i kulturen och det finns en ”Swedish style” i världen. Custom Bike Show är ett av de evenemang som på ett bra sätt förvaltar kulturen och bidrar till att den lever och gör intryck på resten av mc-världen i världen!

KONTAKT: 
Pressansvarig – Uffe, uffe@custombikeshow.se   0709- 10 49 94

High resolution pictures - Högerklicka på bilden och välj "Spara mål som".

Pressrelease 2011.06.02

EUROPAS STÖRSTA MOTORCYKELUTSTÄLLNING

Nu på lördag den 4 juni är det årets största händelse för alla motorcykelintresserade i Sverige!
Custom Bike Show i Norrtälje är Sveriges då centrum för svenska och skandinaviska motorcykelbyggen. Evenemanget med en mix av utställning och folkfest är ett av de större i sitt slag i Europa. Evenemanget drivs inte av kommersiella aktörer utan arrangeras av föreningen Twin Club Mc i Norrtälje.

Förra året kom cirka 15 000 besökare till Custom Bike Show och i år väntas ännu fler. De flesta kommer på egen Motorcykel så förutom utställning så är det en jättelik Motorcykel- och folkfest.

På lördag kommer tävlande från hela Sverige och Skandinavien samt från övriga Europa, bland annat Ryssland och de Baltiska staterna. Totalt väntas runt 350 deltagare i år,  då intresset för evenemanget har ökat rejält de senaste åren.

Deltagarna tävlar i sju olika grenar, Klassiker, Trike, Modified Harley Davidson, Classic Custom, Chopper, Custom och HD-chopper. Dessutom delas pris ut i Bästa Lack och Publikens favorit som Custom Bike Show besökarna röstar fram.

Custom Bike Show är den Skandinaviska deltävlingen i VM i motorcykelbygge. Två vinnare väljs ut av internationell jury som får platser i VM-finalen i Sturgis i USA i augusti. Förutom utställningen och tävlingen finns det en stor utomhusmässa med mängder av företag som visar upp motorcykelrelaterade produkter.

Motorcykelbygge har en nästan 50 årig tradition i Sverige, och är därmed en pionjär, tätt efter USA där kulturen tog fart på 50-talet. Att bygga om eller att bygga en alldeles egen mc har inte varit helt självklart men intresset har funnits. Sverige har varit stilbildande i kulturen och det finns en ”Swedish style” i världen. På senare tid har intresset ökat – mycket tack vare Discoverys tv-serier för teknikintresserade.

Custom Bike Show arrangeras av Twin Club MC i Norrtälje för 37:e gången och i år lovar arrangörerna en ännu större och mer innehållsrik utställning än tidigare.

VAR: I Norrtälje (typ socitetsparken, hamnen?)
NÄR: Lördag 4 juni, evenemanget öppnar 11.00 och avslutas ca 17.00
HUR: I solsken med ca 350 tävlande och 15 000 besökare

KONTAKT: 
Pressansvarig – Uffe, uffe@custombikeshow.se   0709- 10 49 94
Eventchef – Henkan, henkan@twinclubmc.se   0703-26 71 33
Mediamaterial – Mats, mats@custombikeshow.se   0702-98 20 39

High resolution pictures - Högerklicka på bilden och välj "Spara mål som".
Presservice finns på plats. Kontakta Uffe för mer information.

Pressrelease 2011.05.10

Custom Bike Show™, Ett eldorado av motorcykelbyggen i Norrtälje den 4 juni, 2011

Chopper, Custom, Klassiker-vinnare och VM-deltagare ska utses och folkfest ska hållas.
Custom Bike Show äger rum den 4 juni 2011 i Norrtälje. En av Europas största utställning för ombyggda motorcyklar och en folkfest som måste upplevas.

Roslagens huvudstad bjuder på årets största stadsfest i form av motorcykelutställning, livemusik och många roliga aktiviteter för folk i alla åldrar.
Bl.a. uppträder Gil Edwards & The Knuckleheads på stora scenen i parken och i hamnen kör ett ”Top fuel team” och ”MC stunts” shower under hela dagen.

För 37:e gången sedan 1971 är det återigen dags för Custom Bike Show.

Utställningen brukar ha ca.400 utställande ekipage och besöks av ungefär 7000 motorcyklar och närmare 15000 personer.
Till Custom Bike Show kommer hojåkare och besökare från hela Sverige och Skandinavien men också från övriga Europa och världen.

Vinnare skall utses i klasserna HD-Chopper, Chopper, Custom, Classic Custom, Klassiker, Modified Harley-Davidson, Trike, Bästa Lack och Peoples Choice.
För 7:e året i rad och nytt för i år utses 2 skandinaviska bidrag till VM-finalen i ”World Championship of Custom Bike Building” 2011 i Sturgis, USA.

Arrangör bakom hela evenemanget är Twin Club Mc som är en av Sveriges äldsta motorcykelklubbar.

Mer information om Custom Bike Show och Twin Club Mc får man enklast via www.twinclubmc.se eller www.custombikeshow.se.

Adress: Twin Club Mc, Box 212, 761 23 Norrtälje, 0176-157 90 eller info@twinclubmc.se.

High resolution pictures - Högerklicka på bilden och välj "Spara mål som".

Pressrelease 2010.06.06

Custom Bike Show, Norrtälje - 5 juni. - Folkfest. Sol, Succé!

Aldrig förr har det varit så många utställare, aldrig förr har det varit så hög klass på de utställda motorcyklarna. Kreativitet och kvalitet till sammans med finsk retrodesign av högklass var kännetecknet för årets Custom Bike Show. Ett toppväder bidrog också till att locka över 12000 besökare till Norrtälje. En folkfest som hade allt av det bästa.

Dagens stora vinnare var Minna Heikkinen från Bro, Stockholm som med sin röda Chopper tog röstande och jury med storm. Först som vinnare i den erkänt svåra prestigeklassen HD-chopper med nästan 80 deltagare och sedan som vinnare av juryns stora pris. Minna blir därmed den som får representera Skandinavien vid VM i motorcykelbygge i Sturgis, USA i augusti i år. Minna blir historisk som första kvinna någonsin som deltar i VM.

Dagens andra succé var den nya utställarklassen Modified Harley Davidson som fick knappt 50 preimärdeltagare och uppfyllde arrangören Twin Clubs alla förväntningar på deltagarantalet.
– Den klassen har kommit för att stanna på Custom Bike Show, sa Twin Clubs prisutdelare Marlon Larsson, som tillsammans med sin hatt är ett givet inslag på showen. Klassen vänder sig till lite nyare mc där grunden ska vara en ram och ett motorblock från HD.

Utställarna tävlade i 8 klasser samt bästa lack och publikens favorit, dessutom är Custom Bike Show också deltävling i VM för motorcykelbygge, där tre vinnare går vidare i VM och EM. Knappt 300 motorcyklar var med och tävlade, samtliga av hög klass, så de röstande och juryn hade många svåra val.
Publiken var också med och röstade, och här hittade de snabbt sin favorit i Peter Forsberg från Gävle med ett kompressormatat konstverk på 2 hjul. I grunden en HD med en fantastisk konstruktion av kompressor, förgasararrangemang av guds nåde med avancerat tändsystem, ett unikt motorbygge. På tanken fanns en lackad instruktion för eventuell racing, där sista anvisningen var ”pray”. Förutom publikens favorit, blev Peter också vinnare i Custom- klassen.

Finland och finländsk byggkultur visade sin allra bästa sida genom att 6 av dagens priser gick österut. Finland dominerade klasserna Chopper och Classic Custom genom att ta hem andra och tredje pris i båda klasserna. Bäst gick det för Stefan Phikälä från Chemical Choppers i Imatra som fick tredje pris i Classic Custom. Stefan vann dessutom juryns gillande och fick deras 3:e pris och därmed också en plats i Europafinalen i motorcykelbygge.

I år är det sjätte året som Custom Bike Show ingår som deltävling i AMD World Championship of custom bike building, vilket innebär att vinnaren av juryns pris sponsras av Twin Club MC med 50 000.- för att ställa upp i VM-finalen, och 2:an och 3:an sponsras med 15 000.- var för att ställa upp i EM-finalen 2011 .

Robin Bradley som representerar VM organisationen AMD höll ett tal där han berättade att Custom Bike Show är en av de häftigaste och mest välorganiserade utställningarna i VM uttagningarna och att arrangörerna Twin Club är en av de bästa.

Förutom alla fantastiska motorcyklar i utställningen bjöd Twin Club på ett musikprogram med Crucified Barbara och Tres Hombres ZZ Top Tribute. Ville man inte lyssna på musik fanns ett stort utbud av varor och tjänster hos mer an 60 olika företag och organisationer som fanns representerade. Här kunde man handla allt från en t-shirt till en startklar Chopper.

Mer information om Custom Bike Show och Twin Club Mc får man enklast via www.twinclubmc.se eller www.custombikeshow.se.

Adress: Twin Club Mc, Box 212, 761 23 Norrtälje, 0176-157 90 eller info@twinclubmc.se.

High resolution pictures - Högerklicka på bilden och välj "Spara mål som".

Pressrelease 2010.03.30

Custom Bike Show 5 juni!

Första lördagen i juni är det Custom Bike Show i Norrtälje – så har det alltid varit – och så är det i år också! Hojåkar- säsongen börjar alltid med ett besök i Societetsparken i Norrtälje.
I år är det den 36:e utställningen och många har varit med på alla! 300 utställare gör upp om titlarna inför mer än 10 000 besökare i publiken.
Custom Bike Show är en stor och etablerad folkfest för motorcykel-intresserade från hela Skandinavien och i år räknar man med många långväga besökare från hela Europa.

Nytt för i år är ny utställningsklass, en ”Hall of Fame”, Chopper Dave – en levande legend i hojbyggarvärlden finns med i juryn och Crucified Barabara på scen!

I år tävlar man i 9 klasser: HD-Chopper, Chopper, Trike, Classic Custom, Custom, Klassiker, Bästa Lack och Publikens Val, dessutom är Custom Bike Show också deltävling i VM för motorcykelbygge.
Det gemensamma kravet i alla klasser är att fordonet ska kunna köras i normal trafik till och från utställningen.
Extrema showbikes som bara är byggda som konstverk och ej kan köras får inte delta. Annars finns inga begränsningar och pristagarna utser dels genom att utställarna själva får vara med och bedöma motorcyklarna, en jury bestående av yrkesmän i branschen finns med och så får all publik vara med och rösta fram sin favorit!

* Ny klass i år är Modified Harley-Davidson - Lätt modifierad Harley-Davidson med original ram och motorblock som grund. Den nya klassen vänder sig till alla som byggt om eller förändrat sin Harley Davidson, utan att för den skull ha byggt upp en helt ny hoj från grunden.

* För alla gamla pristagare kommer att finnas ett eget forum – en ”Hall of Fame” – ingen utställarklass men ett kulturforum – Twin Club ser gärna att pristagare från tidigare år dammar av sina hojar och låter dem möta sin publik igen, mer information på hemsidan www.custombikeshow.se där man kan föranmäla ett kulturintresse!

* Chopper Dave (USA) på besök och medlem i juryn. Chopper Dave är en levande legend i Chopperkretsar och har de senaste 20 åren ägnat sig på heltid åt hojar och hojbygge. Han har skapat intresse kring att bygga med utgångspunkt i äldre Harleys (före 1984). Dave har jobbat med bland annat Jesse James  på West Coast Choppers i Long Beach, men jobbar nu i egen regi och har en aktiv sida på nätet.

* I årets musikutbud finns Crucified Barbara som spelar både i societetsparken och på festen på kvällen, gruppen blandar thrash metal, sleaze och hårdrock.

Även i år ingår Custom Bike Show ingår som affiliate i AMD World Championship of Custom Bike Building vilket innebär att vinnaren av juryns pris sponsras av Twin Club MC med 5000€ för att ställa upp med hojen i VM-finalen som går av stapeln i Sturgis (USA) i augusti i år.  2:an och 3:an sponsras med 1500€ var för att ställa upp i EM-finalen i Mainz (Tyskland). Till alla övriga klasser finns ett prisbord med varor vars värde klart överstiger 400 000.- SEK.

Custom Bike Show har alltid arrangerats av Twin Club Mc i Norrtälje som är en av Sveriges och Skandinaviens äldsta chopperklubbar. Det är en väl etablerad utställning som är mycket välkänd bland motorcykelbyggare i främst Skandinavien men även ute i Europa och i USA är Custom Bike Show i Norrtälje ett välkänt begrepp.

Mer information om Custom Bike Show och Twin Club Mc får man enklast via www.twinclubmc.se eller www.custombikeshow.se.

Adress: Twin Club Mc, Box 212, 761 23 Norrtälje, 0176-157 90 eller info@twinclubmc.se.

High resolution pictures - Högerklicka på bilden och välj "Spara mål som".
.

Pressrelease 2009.06.07

Hög kvalitet i kombination med kreativitet är kännetecknet för årets Custom Bike Show. Som vanligt var det massor med folk och vackert väder som gjorde dagen till en folkfest. En utställning som firade 35 år i år och är därmeden av världens äldsta mc evenemang i sitt slag. Denna dag firade också arrangören Twin Club MC sin 40-års dag.

Det var med de tidigare dagarnas väder i minnet som arrangörsklubben Twin Club försiktigt kikade mot lördagsmorgonens himmel, – men vädret visade sig – som vanligt bli bra! Allteftersom molnen sprack upp och solen kom fram kom också utställarna och publiken till utställningen i Hamnen ( är hamnen ett namn?) och Societetsparken i Norrtälje. Mitt på dagen var det full fart och mycket folk överallt. Mer än 10 000 besökte årets utställning.
- Vi hade självklart hoppats på publikrekord, önskade Twin Clubs president Ola Eriksson,
-  Det kalla och regniga vädret tidigare i veckan har avskräckt många, främst en del långväga besökare som avstått från att åka till oss i år, fortsätter Ola.    

Som vanligt tävlades det i 8 klasser: HD-Chopper, Chopper, Trike, Custom, Klassiker, Lack och Publikens Val,. Dessutom är Custom Bike Show också deltävling i VM för motorcykelbygge! I årets tävling fanns mer än  200 utställa motorcyklar i ett startfält som hade mycket hög kvalitet på form, funktion och utförande.

Här hittade publiken snabbt sin favorit i Jocke Moser från AB Anfall i Kungsör som var helt outstanding i sin form. Det fanns faktiskt ingen tävlande med samma design. Ett kreativt konstverk uppbyggt av en rörkonstruktion i en slingrande form och i en obeskrivbar lack uppbyggd av regnbågens alla färger. En form som fångade publikens öga och gav honom utan konkurrens ett av showens mest attraktiva priser – Publikens val. Han blev också därmed vinnare av årets topp pris – en splitterny RevTec Motor värd över 50 000.- Jocke blev vinnare i dubbel bemärkelse genom att han också vann Chopperklassen med sitt bygge.

Vinnarna i samtliga klasser fick ta del av ett prisbord som torde sporra till fortsatt skapande – Twin Clubs Sponsorer har som vanlig varit generösa – det bidrar självklart också till att hålla hög klass på arrangemanget. I år är det femte året som Custom Bike Show ingår som deltävling i AMD World Championship of custom bike building vilket innebär att vinnaren av juryns pris sponsras av Twin Club MC med 5000 Euro för att ställa upp i VM-finalen, och 2:an och 3:an sponsras med 1500 Euro var för att ställa upp i EM-finalen 2010 .

Årets stora vinnare blev Anders Göth från Skärblacka utanför Norrköping, Anders som är en rutinerad byggare har vunnit på Custrom Bike Show tidigare  - men i år vann han det kanske mest åtråvärda priset av alla - Juryns Val. Han får därmed en biljett och en plats i VM-finalen i motorcykelbygge i Sturgis, USA i augusti i år. På frågan om han var beredd att ta utmaningen och resa svarade han:

- Ja!, med ett stort glatt leende, och fick publikens bifall och jubel.  Anders fick ytterligare ett första pris – Han vann också klassen för Custom med sin motorcykel SpeedO.

En tredje dubbelvinnare var Robin Backman från Karis, Finland med en Triumph Bonneville i ett fantastiskt skick, ett skick som gav honom första platsen i Classic Custom och dessutom prestigepriset Bästa Lack. Robin hade själv både konstruerat, byggt och dessutom lackat själv – en lack som fick erkännande av erfarna proffslackerare.

Showens stora klass HD-Chopper vanns av Mikael Larsson från Luleå. Mikael kunde själv inte närvara utan Peder ”Greven” Jonsson fick ta emot priset. Mikael fick också den första av de två biljetterna till EM-finalen i Mainz, Tyskland i slutet av mars nästa år. Den tredje och sista EM-biljetten fick Micke Jonsson från Backroads MC i Karlstad.

Förutom alla fantastiska motorcyklar i utställningen fanns över 4000 motorcyklar på de olika parkeringarna att titta på. Dessutom bjöd Twin Club på attraktioner form av föreställning av Exreme Globe Riders från Finland som bjöd på hisnande föreställning när man åkte motorcykel i ett klot av nät. Man åkte på alla ledder –  runt och upp och ned på längden och tvären. Besökarna  kunde också prova på hur det kändes att åka på bakhjulet på en HD som satt monterad på en simulator – svårare än det såg ut – men man fick uppleva känslan om man vågade.

Som vanligt var musikutbudet av hög kvalitet med föreställning av rockbandet HEAT som levererade en föreställning som gick hem hos den flera tusen personer stora publiken. Ville publiken inte lyssna på musik fanns ett stort utbud av varor och tjänster hos mer an 60 olika företag och organisationer som fanns representerade. Här fanns allt att handla från en t-shirt till en startklar Chopper.

High resolution pictures - Högerklicka på bilden och välj "Spara mål som".

 

Pressrelease 2009.01.06

Custom Bike Show™, Europas elit av motorcykelbyggen i Norrtälje 2009

Chopper, Custom, Klassiker-vinnare och VM-deltagare ska utses och folkfest ska hållas.
Custom Bike Show äger rum den 6 juni 2009 i Norrtälje. En av Europas största utställning för ombyggda motorcyklar.

Roslagens huvudstad bjuder på årets största stadsfest i form av motorcykelutställning, livemusik och många roliga aktiviteter för folk i alla åldrar.
För 35:e gången sedan 1971 är det dags för Custom Bike Show.
Utställningen äger rum den 6 juni 2009 och blir en folkfest som måste upplevas.
Utställningen brukar ha ca.400 utställande ekipage och besöks av ungefär 6000 motorcyklar och närmare 15000 personer.
Till Custom Bike Show kommer hojåkare och besökare från hela Sverige och Skandinavien men också från övriga Europa.
Vinnare skall utses i klasserna HD-Chopper, Chopper, Custom , Classic Custom, Klassiker, Trike, Bästa Lack och Peoples Choice.
En jury utser också det skandinaviska bidraget till VM-finalen i ”World Championship Custom Bike Building” 2009 i Sturgis, USA.
Arrangör bakom hela evenemanget är Twin Club Mc som är en av Sveriges äldsta motorcykelklubbar och som också passar på att fira 40-års jubileum i år.

Klicka på bilden för högupplöst version.

1 1
1 1

Pressrelease 2009.01.10

Custom Bike Show på På 2 Hjul i Älvsjö den 22-25 januari 2009.

Custom Bike Show har tjuvstartat med att finnas med på året första MC-mässa "På 2 hjul" i Älvsjö.

- Vår ambition är att locka hojåkare och motorcykelintresserade att komma till Norrtälje och ställa ut sina cyklar eller bara komma dit som besökare.
- Årets Custom Bike Show är den 6 juni och intresset för deltagande är redan nu mycket stort, vi har efterfrågan från de flesta länderna i  Europa och vi tror redan nu på en fantastiskt helg.

 

Pressansvarig Uffe  +46(0)70 9104994

Twin Club Mc
Box 212, Vårgatan 3
761 23 Norrtälje

Tel. 0176-15790 - Webb. www.twinclubmc.se - E-mail. info@custombikeshow.se

 
Foto: Mats
Contact
Mats eller Uffe
 
Pressackreditering
 
English
 
Media

 
 
 
 
© 1969-2023 Copyright Twin Club Mc Norrtelje