HemBesökareUtställareBikersTidigare UtställningarKontaktEnglish
Previous Year

2007 ...
2006 ...

2005 ...
2004 ...
2003 ...
2002 ...
2001 ...
2000 ...
1999 ...
1998 ...
1997 ...
19 ...
1972 ...
1971 ...

Poster

 
Liten Story ...
Custom Bike Show 2008!

Sol, folkfest, härlig stämning, publikrekord och en motorcykelutställning i världsklass! Det är summan av årets Custom Bike Show i Norrtälje i den 7:e juni!
I år var det 34:e gången som det hände. Utställningen är sedan ganska många år en angelägenhet som lockar publik från hela Norden, Baltikum och Europa. Årets mest långväga gäst kom från Canada! I år är det också 4:e gången som utställningen är nordisk kvaltävling till VM i motorcykelbygge.

Årets VM-segrare blev Andy från Flying Choppers i Finland som får representera Norden i VM i Sturgis i början på augusti i år.
-Fantastiskt, var Andys första kommentar efter prisutdelningen, som såg fram emot att få delta i VM.

I år fanns det 250 st mycket välbyggda motorcyklar som deltog i tävlingen. Största klassen var som vanligt HD-chopper där också konkurrensen var som värst. En av årets tydliga trender var en retrostil som tagit inspiration från det tidiga 70-talets chopperkultur, med höga styren, långa sissybars och lite kantiga former, också lack i klara färger, gärna med sort djup och mycket glans. Alla vinnande byggen var av mycket hög klass och det visade sig också i VM och EM uttagningarna där det blev mycket jämt och juryn valde att skicka 3 bidrag till EM istället för 2 som utlovats

Som vanlig tävlade man i 6 klasser: HD-Chopper, Chopper, Custom, Classic Custom, Trike och Klassiker, dessutom delades det ut pris till Bästa lack och till Publikens Val. Det gemensamma kravet i alla klasser i Custom Bike Show är att fordonet ska kunna köras i normal trafik till och från utställningen. Annars finns inga begränsningar. Årets prisbord hade ett värde av nära en halv miljon.

En av de verkliga vinnarna i år var Jocke Andersson från arrangörsklubben Twin Club som kom på tredje plats i Trike. Jocke bröt ryggen i en trafikolycka för 2 år sedan och är delvis förlamad men har med hjälp av envishet, kreativitet och klubbkompisar byggt sig en egen designad trike som är anpassad efter Jockes handikapp.

Årets publik var ca 15 000 besökare med ett rekordstort antal besökande på MC, vi upskattar att över 7000 motorcyklar besökte Norrtälje under dagen.

Förutom alla motorcyklar var det massor av musik. Dessutom fanns inför olika kringarrangemang för besökarna, en marknadsgata som erbjöd allt som man kan önska som mc-ägare och flera olika serveringar. Självklart fanns här också representanter från branschen i form av företag som visade produkter och föreningar och organisationer som visade upp sig.

Twin Club MC Norrtelje vill tacka alla sina Sponsorer, Norrtälje kommun och Ordningsmakten för ett som vanligt gott samarbete, alla vänner och bekanta som ställer upp och jobbar och inte minst alla er besökare som gör Custom Bike Show till årets happening! Vi ses i solskenet lördagen den 6 juni 2009!!!

Twin Club MC Norrtelje

Gallery

Bilder från årets Custom Bike Show ...

Vinnarna ...
WCCBB ...
Utställnningen ...
Festen ...
Konst ...
Musik ...
 
Media
Norrtelje Tidning
Allt om Mc
Fastbikes
BigTwin
Mc Folket
Ru Riders
 
Photos from guests
Club Örnen Mc
Atte's
Sheriff
Anette Grinde
Groundshakers Mc
Trikers
Harleyportalen
Vulcan Riders

Larssons

Ronny
Michael Lichter Photos
© 1969-2010 Copyright Twin Club Mc Norrtelje