HemBesökareUtställareBikersTidigare UtställningarKontaktEnglish
Norrtälje kommun kulturpris 2004

Norrtälje kommuns kulturpris går till bikers och raggare Norrtälje kommuns kulturpris 2004 tilldelas Twin Club, Norrtelje och Yankee Ranch, Norrtelje.

Kulturpriset delades ut vid Custom Bike Show i Societetsparken i Norrtälje på lördag 5 juni ca kl 14.45.

-Norrtälje kommun har en aktiv kulturpolitik och ett brett och rikt kulturliv, säger Björn Ahlsén, kulturchef. Vi anstränger oss medvetet för att avmärkvärdisera kulturbegreppet och har en målsättning att kultur ska vara något som inte är förbehållet en elit utan ska kännas lustfyllt och spännande för alla.

Kultur- och fritidsnämndens motiveringen till priset lyder som följer:
"Kultur är ett brett begrepp och i vår kommun finns ett stort spektra av olika kulturyttringar. Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att dela årets Kulturpris mellan Norrtälje Motorklubb/Yankee Ranch och Twin Club för deras arrangemang under många år i Norrtälje; American Car Show och Custom Bike Show. Från båda klubbarna lägger man ned ett mycket stort ideellt arbete för att kunna genomföra dessa arrangemang. Och man gör det utan att begära ekonomiskt bidrag från kommunen.”

-De här arrangemangen är kända i motorkretsar i hela Sverige men lockar också besökare från utlandet, fortsätter Ahlsén. Tillsammans har dessa två evenemang - där man visar upp bilar och motorcyklar som renoverats, byggts om, utsmyckats och förädlats - tiotusentals besökare varje år.

-Att de båda motorklubbarna får dela priset visar att vi har en ganska bred syn på kultur i Norrtälje. Här är motor i allra högsta grad, kultur och de här två evenemangen berikar ett redan, i förhållande till befolkningsmängden, rikt kulturliv i vår del av länet, säger Björn Ahlsén avslutningsvis.

 
För vidare information
Björn Ahlsén
Kulturchef, Norrtälje kommun
0703-11 49 18
Gallery

Bilder från årets Custom Bike Show ...

Vinnarna ...
Utställnningen ...
Kulturpriset ...
Festen ...
Konst ...
Musik ...
 
Media
Norrtelje Tidning
 
© 1969-2009 Copyright Twin Club Mc Norrtelje