HemBesökareUtställareBikersTidigare UtställningarKontaktEnglish
Previous Year

2010 ...
2009 ...
2008 ...

2007 ...

2006 ...

2005 ...
2004 ...
2003 ...
2002
2001
2000
1999
19 ...
1978 ...
1977 ...
1976
1975 ...
1974
1973 ...
1972 ...
1971

Poster

Minna's story
Robert Collin story
Leif Andreasson story
John Lillegård story ...
Bengt Aronsson story ...
Custom Bike Show 4:e Juni, 2011!

Succe för Custom Bike Show!
Extra allt! Med mersmak! Med besöksrekord och Skandinaviens bästa MC-byggare på plats blev årets Custom Bike Show allt man kan önska sig. I bästa sommarvärme invaderades Norrtälje av 8000 motorcyklar och över 15 000 besökare som kom för att ta del av årets Show.

Den första lördagen varje år är det Custom Bike Show i Norrtälje, ett centrum för svenska och skandinaviska motorcykelbyggare. Här premiärvisas alla nya byggen och landets namnkunniga aktörer finns på plats. Nytt för i år var det stora var antalet europeiska utställare och besökare, mer än någonsin.

Nästan 300 motorcyklar ställde upp i utställningen, ett startfält med mycket hög standard. De flesta byggen hade en väl genomarbetad form och design där de tekniska lösningarna hade hög klass. Detta tillsammans med en fantastisk lack skapade förutsättningar för en vinnarhoj.

En som uppfyllde allt detta var årets rookie, finländaren Lasse Tirkkonen från Kuusankoski utanför Helsingfors. Först blev han vinnare i den stenhårda konkurrensen i HD-chopper. Den klassen var även i år den största och den där utmaningen är störst. Lasse hämtade också hem priset i bästa lack och avslutade året prisutdelning genom att vinna dagens trofé, Publikens Röst.

Hälften av vinnarna i år var utländska gäster, 3 förstapriser till Finland – förutom Lasse Tirkkonen gick första priset i Classic Custom till Lävi Avikainen vinnare i Custom blev Samuel Heikkinen, båda från Helsingfors.
Två första priser gick också till Norge. Första priset i chopper-klassen gick till Brage Fossum från Trondheim och dagens andra norska vinnare var Pål Stenersen från Oslo som vann Trikeklassen med sin Harley.
De svenska vinnarna fanns i klassen Modified Harley Davidson där samtliga pristagare kom från Sverige. Vann här gjorde Sarah Lindberg från Aspes MC i Västerhaninge. Klassen för gammelhojarna vanns av Björn Synnergren från Stenungsund med en Indian från 1948.
      
Även i år var Custom Bike Show är den Skandinaviska deltävlingen i VM i motorcykelbygge. Två vinnare väljs ut av internationell jury som med stöd från arrangörsföreningen Twin Club får möjlighet att delta i VM finalen i Sturgis i augusti i år.

Årets VM-finalister blev Lasse Sundberg  och Stellan Egeland. Lasses hoj är en graciös Chopper med ett tydligt retro-stuk byggd med en ”antik” Husqvarna motor och lång framgaffel. Stellan Egelands bygge är en unik egen konstruktion med navstyrning.

Motorcykelbygge har en nästan 50 årig tradition i Sverige, och är därmed en pionjär, tätt efter USA där kulturen tog fart på 50-talet. Att bygga om eller att bygga en alldeles egen mc har inte varit helt självklart men intresset har funnits. Sverige har varit stilbildande i kulturen och det finns en ”Swedish style” i världen.

Med detta önskar vi er åter igen varmt välkomna nästa år och hoppas att ni haft en trevlig helg tillsammans med oss i Twin Club MC!

Twin Club MC Norrtelje

 
Gallery

Bilder från årets Custom Bike Show ...

Vinnarna ...
WCCBB ...
Utställnningen ...
Festen ...
Konst ...
Musik ...
 
Media
Norrtelje Tidning
Norrtelje Tidning
Bikernet
MC-Folket
SMC
GarageKultur
Suarn Mc
TV Roslagen
Bajen Sam
Fastbikes
SheriffMediaGroup
BikerMacke
TheLegendLimer
Johnny
JannisPolitidis
SthmSouthChapter
 

 

Gil Edwards
YouTube
Custom Bike Show
© 1969-2012 Copyright Twin Club Mc Norrtelje