HemBesökareUtställareBikersTidigare UtställningarKontaktEnglish
Previous Year

2015 ...
2014 ...

2013 ...

2012 ...

2011 ...
2010 ...
2009 ...
2008 ...

2007 ...

2006 ...

2005 ...
2004 ...
2003 ...
2002
2001
2000
1999
19 ...
1978 ...
1977 ...
1976
1975 ...
1974
1973 ...
1972 ...
1971

Poster

Emmas story
Anette Grinde story
Minna's story
Robert Collin story
Leif Andreasson story
John Lillegård story ...
Bengt Aronsson story ...
Custom Bike Show 4:e Juni, 2016!

Sommarens stadsfest i Norrtälje!

Sol, blå himmel, mc-muller och årets häftigaste folkfest! Fullt med folk i hela Norrtälje och gatorna kantade med motorcyklar. Kilometerlånga rader med motorcyklar på väg in till Sveriges största mc-fest, Societetsparken full med glada människor och inte en ledig caféstol i hela stan. Så såg det ut i Norrtälje under lördagen!

11 000 besökare, 5000 motorcyklar, 272 utställare, 29 vinnare från 8 länder i en park! Det är summan av Custom Bike Show nummer 42! Som alltid sedan sedan 1971 är första lördagen i juni den dag då motorcykelbyggare från hela Europa samlas i Norrtälje för att göra upp om titlarna!

I år fanns 10 titlar att hämta, som tidigare år var klasserna Klassiker, Trike, Custom, Modified Harley, Chopper, Cafe Racer, HD Chopper och ny för i år – Bagger (slarvigt översatt: sophämtare). Precis som tidigare var Custom Bike Show också kvaltävling till EM – där Twin Club Mc delar ut prispengar för att göra det möjligt för kvalvinnarna att kunna ta sig till EM i motorcykelbygge i Köln, Tyskland i oktober.

Först med vinna i den nya klassen Bagger blev Anders Gunne från Norrtälje med ett bygge baserat på en ny Harley Davidson Dresser, lång, låg och med en fantastisk lack i röda, lila och blåa nyanser. Hela motorcykeln är full med smarta nödvändiga och roliga onödiga lösningar! Dessutom så blev Anders och hans nybygge också publikens favorit och tog hem presigepriset Peoples Choice! Även priset för bästa lack gick till en bagger – från Helsingfors kom Klaus Riste med motivlackade porträtt av klassiska pop- och rockstjärnor. Det är andra året i rad som Klaus Riste vinner klassen.

I den ständiga landskampen mellan Finland och Sverige blev det Sveriges år, med totalt 8 titlar till Sverige och 3 titlar till Finland. Förutom bästa lack gick segern i Modified Harley Davidson till Juho Roohu från Helsingfors och vinsten i HD-Chopper till Rezi från Oulu i Finland.
Dagens andra flervinnare var Johnny Martinsson, tidigare Norrtälje, men nu mer från Farsta som med sin mc Jolly Jumper vann Custom klassen före John Mathisen från Hägersten. Johnny Martinsson blev också juryns favorit och fick en av tre kvalplatser till Europa Mästerskapen i motorcykelbygge i Köln, i oktober. De övriga kvalplatserna till EM gick till John Mathisen från Hägersten och Juho Roohu från Helsingfors.

Förutom att Norrtälje Custom Bike Show är Sveriges mest prestigefyllda och största motorcykelutställning, är det årets första stora mc event i Norden med två kvällar och en dag av aktiviteter och event för mc intresserade.

Under utställningsdagen var det fullt med aktiviteter i och kring parken. Strax utanför underhöll Norrtälje Stunters med hopp och häftiga trix på motorcykel. På scen var det två spelningar, Favorite Hippies med Country-rock och hårdrock med Corroded. Häftigaste aktiviteten under dagen var Fredrik ”Frog” Berggren och Marcus Dubois, sveriges bästa fmx artister med en uppvisning i freestyle motocross. De hoppade högt över trädhöjd i Societetsparken samtidigt som man gjorde akrobatik på motorcyklarna inför en hänförd publik.

Med detta önskar vi er åter igen varmt välkomna nästa år och hoppas att ni trots allt haft en trevlig helg tillsammans med oss i Twin Club MC!

Twin Club MC Norrtelje

 
Gallery

Bilder från årets Custom Bike Show ...

Vinnarna ...
WCCBB ...
Utställnningen ...
Festen ...
Konst ...
Musik ...
 
Media
Norrtelje Tidning
Norrtelje Tidning 2
 
Sheriffmediagroup
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YouTube
Custom Bike Show
© 1969-2017 Copyright Twin Club Mc Norrtelje